Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Blåvingarna i Tolvsbo

Jag älskar dessa små Blåvingar men vet ingenstans nära mig att hitta dessa så det fick bli en tur till Tolvsbo. Jag kan ingenting om fjärilar men tror det behöver vara sol.
Testade när jag hade stugan att åka en sommarkväll med sol, men då var det i stort sett inga alls på platsen. Så vet inte riktigt hur de funkar.
jag drog iväg vid 06 och var på plats strax efter 07, men redan då var ljuset hårt då det inte var några moln alls. Det var svårfotat och varmt. Man får nästan solsting när man sätter sig bland ljungen och väntar. Eftersom ljuset var hårt försökte jag fota igenom ljungen för att få lite mjukare foton. Åkte hem lite besviken och med en jäkla massa bromsbett. Nu är jag ju taggad att åka igen och göra bättre. Önskat jag att visste var de finns lite närmare.


Min egen favorit för dagen. Besviken över att det inte blev så många jag är nöjd med,  med tanke på 5 timmars fotande.


Här hittade jag en liten glipa rakt igenom ljungen.


De flesta av bilderna är tagna rakt igenom ljung där jag satt och väntade med solen i huvudet och bromsen som bet. Man får slita för sina bilder minsann. Jag gillar den här som är som ett abstrakt konstverk med massa färger.


Mycket slit för få bilder, men så roligt trots broms och nästan solsting.

Inlagt 2024-07-21 08:03 | Läst 496 ggr. | Permalink
Tycker att du har lyckats.
Fortsätt så , det blir nog bra.
En fotograf sa en gång : motiv kommer som en snigel men försvinner som en blixt.
Mvh Kurre.
Foto nummer 2 och 4 är mina favoriter! Hoppas du inte är besviken på dessa iaf. :) Det svåraste tycker jag är att hitta bra vinklar och bakgrunder. Det blir lätt ganska rörigt när man fotar insekter. Så tålamod och tur (de två T:na :P) är ju bra att ha. :D
Vadå, göra bättre.
Dina bilder på fjärilarna är så vackra.
Behöver inte vara knivskarpt och nära, nära. Det här är mycket finare.
Lite drömsk stämning i dem.
Jag tycker de är fina allihop, särskilt färgen som är i 3 och 4. Jag var ute idag, men att ligga ute på ett fält i full sol blev för mycket så jag gav upp vid 9.30, jobbigt att sätta skärpa när svetten rinner ner i ögonen.
Jag tycker också att du kan känna dej nöjd med flera av dessa bilder. tredje och fjärde men även den nästa sista tycker jag är mycket fina. Jag fick bra utdelning längs fjärilsstigen i Uppsala för en vecka sedan, men det är ju en timmes körning för dej. Jag var där efter lunch och det fanns mycket gott om fjärilar, ljuset är dock svårt när det är soligt.
Hälsningar Lena
Visst är det konstnärliga vackra bilder, det kräver en del slit att få till. Helt i min smak. Bromsar och sol är man ju bekant med, ta makrobild av ätande broms så har du nytta av den innan du plattar till den. Din optik klarar uppgiften bra.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver