Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Vilse i pannkakan..

Jobbade halva fredagen och sedan var det äntligen dags att gå på semester. Såg att det skulle vara ok väder på fredagen så hade bokat i mig för foto på mossen.
Drog iväg och beräknade vara framme ca 15.00. Men gps la av, telefonen blev överhettad och la också av, samt att dessutom AC i bilen är sönder så extremt varmt.
Har ju åkt till mossen så många gånger men är född totalt utan lokalsinne och hamna såklart vilse.
Genomsvettig så la jag telefonen på en kylklamp, men fungera dåligt ändå. Min resa som skulle ta 2 timmar tog 3.5 timmar och var helt slut när jag kom fram.
Men de visade sig att mer elände var på väg..


Första dagen blev katastrof. Dels resan, sen första kvällens foton som fick kastas då jag missat VB-knappen, precis alla foton var totalt suddiga.


Morgonens skådespel med ljuset som liksom kom från flera håll när solen gick upp var magisk. Så nu blev allt bra igen..


Hoppas fåglarna börjar hämta sig nu efter avstängningen. Lommen skrek i alla fall ör fullt och små dunisar flöt omkring så fridfullt.


Hade tur att få träffa på några i morgonens stillhet. Träffa bara på ett par denna gryning. Boendet sa att det varit så gott som tomt på fotografer sedan avstängningen.


Min tanke med resan var nog sileshår men svårt att komma åt dem på det sätt jag ville, utan att typ simma. Svårare på denna del av mossen. Men hitta en slända.


Jag hänger kvar här sa han, så du får ett snyggt foto. Tack sa jag..


Så blev det en bra tur ändå till platsen jag aldrig tröttnar på. En första dag i kaos men som ordna till sig dagen efter.

Inlagt 2024-07-14 09:04 | Läst 620 ggr. | Permalink
WoW! Vilka bilder! Älskar de alla! Fantastiskt ljus och stämning.
Hälsningar Halina
Svar från Erkenius 2024-07-14 21:27
Tack Halina! Ja vilken gryning det bjöds på. Glömde fredagens elände och fick njuta av ett skådespel- Mvh Nina
Härlig färg och ljus på morgonbilderna. Jag hade funderingar att åka upp till mossen i maj när jag var i Uppsala, men avspärrningarna gjorde att jag avstod. Du fick iaf en lom på bild så det verkar att det ändå finns en chans på lom
Svar från Erkenius 2024-07-14 21:29
Tack Peter! Det var värt att åka trots avspärrning- Var inte ute efter fåglar men bjöds på 4, vackra är de. Min plan var Sileshår men det blev natur, blir inte alltid som man tänkt sig men kan bli riktigt bra ändå. Mvh Nina
Verkligen vackert, speciellt det brinnande morgonljuset.
Svar från Erkenius 2024-07-14 21:30
Tack Stefan! Ja vilket skådespel det blev, helt magiskt. Mvh Nina
Dina gryningsbilder blev verkligen magiska och de visar dessutom andra delar av mossen som inte visats alls (eller endast enstaka gånger). Jag kan förstå din frustration när det inte fungerade som planerat, men nu blev det ju ändå bra till slut. Det viktigaste är att ta ett djupt andetag och bara tänka om. Jag är sugen på att åka dit fastän stora delar är stängt. Men för mej är det tre timmar enkel resa...Men kanske värt en tur ändå, men då blir det sova i bilen :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2024-07-16 04:47
Tack Lena! Det tog ju 3.5 timmar för mig denna gång, men annars tar det ca 2.15 från Västerås. Min tanke var ju Sileshår men de kom jag inta åt riktigt. Första delen gav ingenting tycker jag, men soluppgången vid andra delen var nog den bästa jag sett hittills på mossen. Mvh Nina
Härliga bilder !
Det är så där morgnarna ska vara, så njutbart.
Kul att du fångade en lom också.
Ing-Marie
Svar från Erkenius 2024-07-16 04:49
Tack Ing-Marie! Det är gryningarna jag gillar att fota, och de är verkligen magiska på mossen. Mvh Nina



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?