Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Fjärilsstigen i stormvindar

Min vän Mia och jag hade bokat ett dygn för att åka till Fjärilsstigen i Hågadalen. Det var stormvindar den dagen vi anlände och stigen imponerade inte alls. Vi såg just inga
Fjärilar men kan inte något om dem så kanske de dyker upp speciella tider på dagen. Vi var där runt kl 18 och kanske det är för sent på dagen.
Det var heller inte det lättaste att fota i dessa starka vindar.


Vet inte vad denna fjäril heter men vacker är den och fjärilar lockar mig mer att fota samt lära mig mer.


En vacker slända fastnade på bild.


Droppar är alltid kul, men tålamod krävs i vind och lite extra svårt då.


Droppar är små konstverk.


Gillar dessa små vad det nu är?


Upp och ner hängde denna sig fast i vinden.


Min egen favorit för detta dygn blev nog Gräshoppan. För övrigt besviken över att inte hitta fler fjärilar och att vinden var så hård.
Så nej det blev inte riktigt de foton och väder jag önskat. Men ändå den första fototuren jag åkt på är nu gjord och hoppas på fler.
Flyttarna är nu klara och sliten efter två stycken men nu är allt äntligen klart. Jag trivs så bra i ny lgh.

Inlagt 2024-07-02 05:20 | Läst 228 ggr. | Permalink
Det är darrgräs och troligen pärlgräsfjäril. Denna guide är utmärkt också till artbestämning då endast de vanligaste finns med, så man behöver inte välja mellan många undra arter som i en bok.

Gillar dina bilder på droppar och darrgräs görs sig väldigt fint på bild.

Fjärilar gillar samma väder som en själv, så njuter man själv i sol och lätt sommarvind så finns det fjärilar. Har gått denna stig flera gånger och det är en favorit så ge inte upp, har hittills bara kommit till pos 5 för där brukar det finnas en hel del så jag har aldrig kommit längre.


https://www.uppsala.se/globalassets/dokument/friluftsomraden/webb_fjarilsstigen_folder_2020.pdf
pdahlen 2024-07-02 07:29
Vet inte om klockan spelar så stor roll, huvudsaken är att solen gassar och fjärilarna vill vara ute och flyga. Jag brukar oftast fotografera från 7-9, men har sett att det kan vara ännu fler fjärilar runt 12, men är det riktigt varmt redan vid 7 så fungerar det också och troligen även vid 18 om det är runt de 20˚. Man undrar ju om man sätter av ett dygn till fjärilsstigen att man då är där vid 18 🤔, men är det kallt och blåsigt så hade det inte spelat någon roll när ni kom dit
Kul att du är tillbaka på banan och ute med kameran igen. Jag har gått fjärilsstigen en gång och då såg vi en hel del olika arter, väldigt många av en del sorter. Det var mitt på dagen och solen gassade verkligen så det kanske stämmer som Peter skriver. Jag har en blommande häck hemma nu som fjärilarna älskar, men det är bara två-tre olika sorter vad jag kan se. Darrgräset är jättefint och dina droppar, men det är ju knepigt med makro när det blåser. Jag har själv försökt och vinden stör verkligen.
Hälsningar Lena
Kul å se dig och flyttstök är över. Fin serie även om jag också vet hur vind kan stöka till macrofotandet
/N
Även blåsigt väder gav dig fina bilder. Inte alltid så noga att veta vad det är för arter och namn när det blir så här fina bilder.
Hågadalen och fjärilsstigen var något nytt för mig, googlade och såg att det var inte så långt bort.(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver