Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

På jakt efter Grönbena...

Dagarna är för varma för mig, men underbara kvällar blir det. Det är otroligt vacker sommargrönska nu med alla vackra prästkragar och hundkex.
Stugan saknas massor, längtar efter flytten till en lgh med uteplats. Känner mig lite instängd då jag inte ens har en balkong i dagsläget, men snart så..
Jag tog mig iväg igår kväll till Johannisbergs vattenpark där jag sett Grönbena eller liknande fåglar (är inte så bra på namnen) Men icke, ingen sådan, men en massa gäss och 
små ungar. Naturen var magisk somrig men ljuset fortfarande ganska hårt fast klockan var runt 19.30. Upplevelsen av sommar var ändå stark och härlig.


Gås i massor fanns med små ungar. Känslan av sommar fanns verkligen med allt det gröna.


Prästkragar och klöver.


Gåsen är också en riktigt vacker fågel.


Svalan har jag aldrig sett på nära håll. Så vacker med sitt röda under näbben.

Inlagt 2024-06-02 08:35 | Läst 381 ggr. | Permalink
Det är härligt ute i naturen nu, jag tog mitt fotopass mellan 6-8 idag, gäller att passa på innan det blir för varmt. Fint med gässen bland blommorna och ladusvalan är riktigt vacker på nära håll. Förstår känslan att vara instängd i en lägenhet, vi har det ännu värre nu då de renoverar fasaden. Samtliga fönster på lägenheten är inplastade samt att balkongen är spärrad, det är som en grotta och ska man se vad det är för väder ute så får man gå in i en väderapp, men som tur är har vi andra platser vi kan vara på, iaf nu på sommaren
Svar från Erkenius 2024-06-02 17:13
Det är då man ska vara ute, men har inte riktigt kommit in i stadslivet ännu-
Känns som mest en längtan till flytt. Det låter som du har det lite värre än jag ändå. Är mest inne och målar då det är så vramt och packar såklart. Mvh Nina
Jättefina bilder på dom vaksamma gässen. Snyggt med kort skärpedjup också.
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2024-06-02 17:14
Tack Gunte. Hoppas på lite mer ro för att fota framöver. Mvh Nina
Underbara bilder, de två första visar din skicklighet.
Svar från Erkenius 2024-06-02 17:15
Tack Stefan! Har ingen ro i dagsläget med foto men blir bättre framöver hoppas jag. Mvh Nina
Jag kan förstå till frustration och längtan efter att komma tillrätta i ditt nya hem med uteplats. Jag njuter nu av att kunna gå ut barfota från köket och plocka sallad eller bara spana på flugsnapparen som försöker locka en hona till holken på vårt hus ( de är lite sena av sej, flugsnapparna). Jag gillar dina bilder på gässen och de är duktiga föräldrar som ofta har en hel samling ungar runt sej. Lycka till med flytten och jag ser fram emot fler uppdateringar från dej.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2024-06-04 08:58
Tack Lena! Ja jag saknar stugan enormt mycket men det kommer nog bli mycket bättre när jag flyttat och får en egen lite plats ute. Nu håller jag på dig och en vinst i cupen, det känns som du varit så nära varje gång och denna gång blir det din tur. Fantastiska foton, allra helst det senaste.
Lite tråkigt ändå med samma vinster hela tiden. Jag tycker det borde vara bättre första plats vinst och sedan pris till 2an och 3an. Men kanske det inte är så lätt att få sponsorer.
Mvh Nina
I naturen händer allt nu, det är som balsam för själen med alla ljud och färger nu. Dina bilder bevisar det bra tycker jag.
Svar från Erkenius 2024-06-04 08:58
Tack så jättemycket Morgan. Mvh Nina(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?