Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Morgondagg

Tvättstugan var bokad 07.00, men istället tog jag kameran och gav mig ut vid 6.30. Känner mig lite ringrostig med fotandet, men har saknat det.
Nu känner jag mig lugn då jag köpt en liten lgh med uteplats, det känns fint nu när jag lämnat min älskade stuga. Västerås känns ju lite nytt igen nu när jag inte varit
här på helgerna på 4 år. Ska bli spännande att åter igen fota runtom då Västerås har många fina platser.


Min tanke var att fota Vitsipporna, men lyckades inte få till några bra alls. Men daggen låg så fin i gräset, så det blev många foton på det istället.


Kröp omkring i gräset och var ganska blöt när jag sedan for hemåt.


En bild på Vitsipporna sparade jag som var ok men inte mer. Får försöka igen med dessa sippor som jag älskar att fota.


Det knoppas överallt och just här var det fint ljus, så tog några bilder på denna fina lilla. Det var annars ganska hårt ljus redan vid 07, inga moln som dämpade ljuset.


Denna blev min egen favorit för dagen, ser nästan ut som en höstbild. Jag fotade denna gång i stan, här ligger bostadshusen och dämpar ljuset lite så det blev bra.
Tvättstugan ombokad till 19.00 men vette sjutton om det inte blir en vända till med kameran. Foto lockar mer än tvättstuga.

Inlagt 2024-05-11 14:55 | Läst 1064 ggr. | Permalink
Det var en hel del vackert. Jag gillar mest den första, vitsippan och den sista. När jag ser din vitsippa så kan jag tänka mig att det finns fler skatter ibland dina kasserade vitsippebilder
Svar från Erkenius 2024-05-11 15:53
Tack! Haha.. Nej faktiskt inte, de var inte bra. För hårt ljus gör sig inte på vitsippor. Men inte gett upp. Missat grodor, blåsippor o vitsippor i år.. Vitsippor borde jag kunna få till ännu. Mvh Nina
Följer gärna på fotoutflykt i västerås :)
Härligt å skönt med ny bostad, lättar lite då
/N
Svar från Erkenius 2024-05-11 15:54
Ja nu kan jag få lite lugn o ro när jag vet gar jag ska bo. Absolut kan vi åka framöver o fota. Vore jättekul. Mvh Nina
niniz 2024-05-11 16:01
Hade du inte haft mycket att stå i så kunde du få komma till mig. Här finns gott om sippor nu. Några finns i min blogg
/N
Där ser man vad du kan! Underbart. Har också tagit dessa våta gräsbilder, dina blev mycket bra, som de andra, men den sista är bäst. Ditt magiska Nikontele?
Svar från Erkenius 2024-05-12 08:00
Tack Stefan! Dessa är tagna med mitt 85mm. Det var härligt att vara ute med kameran igen! / Mvh Nina
Sista bilden ser ut att dölja ansikten (eller så är det bara min jetlag som spökar :-). Spännande bilder med daggdroppar och det är ju ett tema i vårcupen, så småningom. Så fint att du fick tag i en lägenhet med uteplats och har "hittat hem" efter allt trist jobb med att sälja stugan. Foto går alltid före tvätt, helt rätt prioriterat.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2024-05-13 08:24
Tack Lena! Min tanke var ju vitsippor och inte gräs o dagg, det blir inte alltid som man tänkt sig. Vitsipporna blev inte alls bra då jag inte hittade mjukt ljus men det blev annat jag blev nöjd med. Min cup denna gång har varit stressig och ogenomtänkt men ville ändå vara med. Blir nog absolut mer lugnt privat nu framöver. Är överlycklig över denna lgh, får ju en liten plats att vara ute på så det blir så bra. Mvh Nina
Fina bilder Nina. Kan hålla med om den sista bilden. Superläcker!
Svar från Erkenius 2024-05-13 08:25
Tack Joakim! Blev inte som jag tänkt, men fick några bra ändå på annat än vitsippor. Mvh Nina(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver