Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Ingen hysteri och stress här hos mig i juletid

Jag har svårt att förstå stress och hysteri för julen och detta överflöd med dyra gåvor. För mig är julen lugn, utan stress och lycka över den extra ledighet man får. Min dotter med sambo och lilla Selma (hunden) är i ett vitt vinterland och så otroligt vackert nu vid min stuga. Här kör vi mysbyxor och en sprakande brasa och tända ljus i lugn och ro utan stress och det gillar jag.


Söderbärke en kall vacker morgon i soluppgång för ett par år sedan. Här trivs jag bäst denna jul.


Har inte fotat så mycket, är väl inne i en lugnare fotoperiod där mitt målande har fått mer plats en stund. Men satt en stund och fotade mina fåglar genom snön.


Fotade genom en snöig buske då jag ville ha allt vitt med bara fågeln i fokus. Det gick väl sådär, men roade mig ändå.


En solig eftermiddag då solen var på väg ner, var jag ute en stund med min vän, otroligt duktiga fotografen Marianne Bengtsson Rosander. Vackert ljus på isen denna eftermiddag och vi hade så roligt några timmar.


En gammal bild dök upp i flödet som jag gillar och hade glömt bort. Den är tagen i Sala 2017.
Önskar er alla en lugn skön Julhelg utan stress och hysteri. Njut av det enkla!

Inlagt 2023-12-24 08:20 | Läst 674 ggr. | Permalink
Det tycker jag är ett bra förhållningssätt - och första bilden är mycket vacker och lämplig för julefrid!
Vackra landskap, och de två pippi är ju riktigt fina. Igår körde vi från Skåne upp till Göteborg (till min mor), dukade upp ett julbord som vi hade med oss åt, packade ner julbordet, öppnade lite julklappar tog en snabb kaffe och så åkte vi 22mil tillbaka. Särskilt bilresan var lite stressigt i allt från dimma, ösregn, halka, snöyra, men man får ta det lite lugnt. Er jul vid en sprakande brasa låter väldigt mysigt i jämförelse, men nu ska vi bara slappa och spela sällskapsspel och inte göra någonting resten av julen. Ha en fin fortsättning
Fantastiskt vackert landskap med frosten i första bilden.
HaD/Gunte..



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?