Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Vädret är verkligen i gråskala just nu, så även mina foton denna gång..

En tuff vecka med extrem trötthet och en helg utan Dalarna och stuga pga av kurs i akrylmålning igår. Jag har kämpat på med min målning så Mr Nikon har fått vila ett tag.
Känner att jag saknat att fota men målningen har kommit lite före. Fick väl äntligen till ett motiv jag är nöjd med efter 2 månaders envishet och frustration. Så svårt att få till ett foto på målningen så har inget att visa, få se om jag får till något framöver. Kursen igår var en heldag så var väldigt trött igen efter denna, men så roligt det var!
Nu längtar jag efter fotandet men som tur är så har man ett stort arkiv och visar lite i gråskala. Så nu går vi in i dimman..

Denna är tagen i år, en gryning med tjock dimma. Med kameran hittade jag dessa vackra långt bort. Taget i Skenhyttan 2023.


Precis köpt min första systemkamera och kunde absolut ingenting. Fotot är taget i Kinnekulle 2017.


Denna är tagen i Hallstahammar på väg mot fototräff i Naturfoto Västmanland en frostig eftermiddag 2022.


Har två olika motiv jag tycker om från just dessa träd innan solen gick upp på mossen. Taget Knuthöjdsmossen i oktober 23.


Denna bild är också en egen favorit från oktoberdagarna på mossen i tjock dimma.







Ett kärt ställe för mig och många andra så blev en del från Knut fast i gråskalor denna gång. 
Nästa helg blir det åter igen Dalarna med foto och även målning som kommit in i mitt liv. Det är väldigt lite tv och annat numer, men böcker är också ett måste för mig.

Inlagt 2023-11-12 10:14 | Läst 669 ggr. | Permalink
Mycket fina harmoniska bilder i gråskalan! Fotandet går ju fram och tillbaka det vet vi ju!
Svar från Erkenius 2023-11-12 14:17
Tack Dan! Så är det, ibland sysslar man med annat ett tag men återkommer alltid. Mvh Nina
Dom nedre från mossen är magiska, hade rådjuret stått på kanten och druckit vatten, ja drömma får man ju ;)
HaD/Gunte..
Svar från Erkenius 2023-11-12 14:18
Tack Gunte! Vilket drömfoto det hade varit. Dåligt med rådjur på mossen så det kommer nog aldrig att uppstå synd nog. Mvh Nina
Härliga bilder från mossen som gör sej mycket bra i svartvitt. Jag stannar dock upp en lång stund vid bilden då du "precis köpt kameran". Även om du anser att du inte kunde någonting så är det uppenbart att du kunde se ett fint motiv. Jag tycker mycket om den bilden och jag undrar förstås om du skulle ha gjort något annorlunda om du stått på den stigen idag?
TV kan man klara sej utan bara det finns böcker :-)
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2023-11-13 07:40
Tack Lena! Tror nog inte det blivit bättre för det var så vackert överallt med ramslöken. Detta foto var jättemörkt men med tiden har jag ändå lärt mig hur man ljusar upp foton. Mvh Nina
Vackert i dimman, särskilt vid Knuthöjdsmosse. Vädret har ju varit uselt i flera månader, men just nu är det helt klart och frost, overkligt. Kul att det går framåt med målerit, jo övning är nog inte av ondo, svårare att få till en målning man är nöjd med än det första kortet från kameran
Det blev mycket bra i gråskala, med eller utan dimma. Att fotografera målningar är svårt, ibland mycket svårt, där är mycket att tänka på. Enstaka går helt enkelt inte att få som ögat uppfattar det.
Bilderna från Knuthöjdsmossen är super! Var där förra sommaren och känner väl till platserna du fotograferat. Har en del snarlika bilder. Det är en magisk plats som det är svårt att åka ifrån.

Hälsningar Jörgen



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver