Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Ängelsberg

Vaknade redan kl 05.00 idag till ett grått väder. Efter någon timme blev jag rastlös och gav mig iväg till Ängelsberg för att fota Knipan. Satt i några timmar och smög på dem, det var två stycken som simmade omkring. Solen kika fram en kort stund, men annars grått och tråkigt, lite regn kom också.


Det är en vacker fågel. Visste inte att den hette Knipa, så lärde mig något nytt idag.


Den hade full koll på mig hela tiden.


De var ju två av dem och ibland rök de ihop.


Kunde inte låta bli att stanna och fota lite blåsippor innan jag åkte hem. Det blåste idag och var tufft att få skärpan.


Man får hålla andan ett tag tills sekunden den står still i vinden.


Det är fint med lite oskarpa bilder också. Blåsippan är min favorit att fota i alla möjliga varianter och med olika redigeringar.


Gillar att underexponera och försöka hitta lite ljus som lyfter upp.


Det var lite av dagens Ängelsberg. Imorgon blir det nog en tur till Norns bruk. Ingen brasa för mig, hellre foto, gillar långledigt!

Inlagt 2023-04-29 22:02 | Läst 614 ggr. | Permalink
Mina blåsippor lyser fortfarande med sin frånvaro, härliga bilder du har fått fram här, som du säger man kan fotografera dem på många olika sätt. Fint med lite ljus i bakgrunden. Knipan är en vacker fågel och som många fåglar i fågelvärlden så är det herren som är snyggast, här är det två herrar så det är väl därför de kivas ibland
Svar från Erkenius 2023-05-04 10:58
Tack! Tycker just den där Knipan är svår att fota, vet inte varför. Blåsipporna är lättare i olika varianter. / Mvh Nina
Så rasande fina blåsippor som sträcker sig mot det livgivande ljuset. Granna knipor, de har ett speciellt ljud när de flyger förbi.
Svar från Erkenius 2023-05-04 11:00
Tack snälla! Har inte yänkt på hur de låter så ska lyssna på det nästa gång, nu simmade omkring så ingen flög./ Mvh Nina
Vibybo 2023-05-04 14:22
Jag har inte hört dem här hemma, bara i skymningen i trakten av Kalix när de sträcker, vet ej varför, men så är det. Kanske är det vingarnas ljud i den totala tystnaden i Norrland? Minns inte riktigt.
Första bilden på knipan är mycket fin på det guldfärgade vattnet. Några extra blåsippor sitter aldrig fel . Jag ska testa lite mer sippor idag, om vädret inbjuder, men använda vidvinkel istället.
Ha en fortsatt fin helg,
Lena
Svar från Erkenius 2023-05-04 11:03
Tack Lena! Tycker fortfarande fåglar är svåra och blåsipporna känns tryggare och lättare. Macro är ju det jag gillar mest. Jag hade ett Sigma 18-35 art som jag aldrig hann med riktigt att fota med, vet inte om det räknas som vidvinkel? Men min dotter halka på isen och slog objektivet i backen. Nu fungerar det inte på min (kanske pga jag har adapter) Men på hennes funkar det och hon använder det att fota sin konst till Prints. Så det ganska nya objektivet hamnade i Portugal. / Mvh Nina
Vackert både fågel å blommor
/N
Svar från Erkenius 2023-05-04 11:04
Tack så jättemycket Nini/Mvh Nina



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver