Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Hittade glädjen i vinterfoto..

Jag har aldrig riktigt gillat vintern och inte haft inspirationen att fota då. Fotoklubben jag gick med i har gett mig otrolig inspiration. Kom sist i en tematävling med tema is och blev helt imponerad av medlemmarnas foton på is. Jag hade aldrig ens tänkt på is, men gav mig iväg och letade och hade så kul att fota all is.
Detta ledde till att ge sig ut igen och fokusera på vattnet, leta abstrakta motiv, hade lika kul med det.
En gång till ska jag till samma plats och fokusera på ICM, få se hur det går. Jag gillar ju färg och form samt lite åt det konstnärliga hållet i foton. Fotosidan här ger mig också massor av inspiration och när tiden finns är det kul att prata några ord med duktiga fotografer, se, höra, och lära sig lite nytt.

Dessa foton är en blandning av mina två senaste helger vid skräddartorpsfallet, sen får det nog räcka för ett tag. Nu väntar jag på Blåsipporna.


Denna serie från helgen blev mina favoriter.  Guldet lyste verkligen i vattnet när jag stod nedanför forsen. Har en förmåga att underexponera så det flesta av mina foton blir lite mörka, men det är inte så svårt att fixa.


Det ligger en stor stock över forsen där den är överfull med vacker is. Men svårt att hitta ett bra läge på att fota den. Det är brant och halt och man vill inte trilla i.

Det är stenar och kvistar i gropar och fåror om man fotar det rakt ner någonstans på säker plats. Där fastnar isen i konstnärliga formationer, så häftigt! Sänder en tacksam tanke till min fotoklubb som inspirerat mig att hitta detta.


Det finns verkligen hur mycket som helst att kika på, men lite farligt då det är extremt  halt och väldigt brant. Svårt att hitta platser som är säkra.


Fokus nu i helgen var ju abstrakt. Det är sådan fart i vattnet så det är lite klurigt just med det jag var ute efter. Denna gillar jag och den är redigerad ganska hårt, jag vill ha fram färgen, mönstret och formen ordentligt.


Detta var lite mer tanken jag hade, lite blad, färg och någon snygg bubbla. Men inte nöjd med denna, lite lam. Fick nog inte till det jag tänkt mig riktigt i helgen men helt anrta bilder som jag blev ganska nöjd med. Samt det allra viktigaste, komma ut i friska luften, se med fotoögon och ha kul.

Inlagt 2023-03-06 10:46 | Läst 952 ggr. | Permalink
Jag tycker om vintern (eller alla årstider) och bilderna med is. Det är en grej jag ofta försöker med den årstiden. Precis som dig gillar jag färg och form och skapandet....men varvar med vanligt fotograferande i vardag/resor.
Här finns ingen aktiv fotoklubb i närheten i radie 10 mil runt.
Tycker nog faktiskt om den sista. Bladen fick klara fina färger i det diffusa.
Här får jag vänta en månad till på vår och blåsippor :)
/N
Svar från Erkenius 2023-03-06 15:07
Tack Nini! Alla i min lilla familj är kreativa på olika sätt. Min yngsta är konstnär och båda är duktiga att fota men de gör det sällan. När jag var yngre tecknade jag men nu är det bara foto.
Vad tråkigt att det inte finns någon fotoklubb, kanske du kan starta en, eller något liknande?
Jag driver en fb grupp där vi ordnar lite fototräffar, så det är ett sätt att träffa likasinnade. / Mvh Nina
Inspiration från andra ger väldigt mycket, risk annars att man går i samma spår. Jag kan hålla med dig om vintern, beror ifs på vädret under vår regn och blåst period från oktober till december tog jag nog bara några hundra bilder, förutom under de dagar vi fick snö och -5 med frost i träden.

Ser man till de bilder jag tar så ligger 70% i april o maj samt augusti och september, det är månader med fint ljus och mycket händer där ute.

Men det finns ju undantag till allt det visar du med en fin serie, jag gillar mest de med guld i, den första och de två sista
Svar från Erkenius 2023-03-06 15:10
Tack Peter! Så är det nog att även jag är mer aktiv vår, sommar och höst. Så då får man väl ta lite vinter. Kul ändå att ha hittat något att fota man inte tänkt på förut, det underlättar. Mvh Nina
Underbara isbilder!
Inspirerande bilder! Så snyggt. Vågat också då man ogärna vill trilla i. Vi ska få lite kyla nu och även snö här i Stockholm. Ska nog åka ut till en fors och söka efter lite motiv,

MvH
Johnny
Svar från Erkenius 2023-03-07 06:09
Tack Johnny! Riktigt kul några timmar. Hoppas du hittar någon fors, sen bara vara kreativ och ha kul. Mvh Nina
Fin serie igen, roligt med nya motivområden! Skräddartorpsfallet vet jag mig inte har hört talas om, är det Korsheden? Många hälsningar/ Björn
Svar från Erkenius 2023-03-07 06:16
Tack Björn! Skräddartorpsfallet är ett vattenfall i Kloten, Smedjebacken kommun.
Inte så långt bort och värt ett besök.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?