Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Den mörka årstiden..

Nu är det mörkt när man ger sig iväg till jobbet och snart mörkt när man åker hemåt. Jag gillar inte riktigt den här mörka årstiden förutom att det är mysigt med lite levande ljus, och att gryningen kommer senare om man vill ut då.
Inte så mycket tid med Mr Nikon denna helg då jag haft trevligt sällskap av en väninna istället. Mot kvällen såg jag solen genom fönster gå ner och sprang ut en liten, liten stund med kameran. Jag hann då se att Myggan lever ännu!


Myggan lever ännu!


Snart har alla blommor gjort sitt för i år.


Ljuset är häftigt.


Förra helgen var det minusgrader på morgonen och denna helg riktigt varmt. Dags att snart packa ihop och åka hemåt och längta till nästa helg igen.

Inlagt 2022-10-30 07:32 | Läst 1075 ggr. | Permalink
Jättefina bilder, känner igen det där med att springa ut, ändå har jag "lugnat" ner mig lite de senaste åren :-)
Puffbilden blev fantastiskt vacker !
Ing-Marie
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:22
Tack så mycket Ing-Marie! Jag har inte fotat så många år så jag springer gärna ut och oftast är jag ensam så kameran är min bästa vän och sambo :-) Vad är en "puffbild" ? Mvh Nina
imse 59 2022-11-01 10:11
Puffbild är den bild som visas som tumnagel vid din blogg på "förstasidan"

Ing-Marie
Strålande vackert! Det här är fotografi i dess bokstavliga betydelse att skriva eller måla med ljus.
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:22
Tack Sven vilka fina ord! Mvh Nina
Kan hålla med dig om gryningen, undrar om det vore praktiskt att sätta klockan efter gryningen så att den alltid inträffade ungefär kl 6 på morgonen. Men det blir kanske lite besvärligt att justera klockan varje månad, fast man kan ju då ifs komma ihåg hur man gör 😂. Nu missar man ju gryningen nästa hela sommaren, jag är ju en morgonmänniska och gör nästan alltid dagens gärning mellan 6-10.

Så fina bilder, imponerad att ni, du och Ing-Marie lyckas sätta ljuset såsom du gjort i bild 2 och 3, det är kanske att man ska våga underexponera. Gillar med #2 men även 3 och myggan är riktigt fina
Ja där är vi två, avskyr november rent ut sagt. Mörkt till jobbet och mörkt när man väl är hemma. Har man tur så hinns lite fotografering med på helgen.
Nåväl, du har fått riktigt fina bilder. så fint :)
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:24
Tack Joakim! Ja mörka årstiden är lite tuff men man får försöka hitta det lilla i mörkret.
Jag har ju min stuga nu och en brasa är inte fel och fotandet får ske på helgen. / mvh Nina
För mej är det oftast mörkt både när jag åker till jobbet och när jag åker hem. Mycket att göra just nu. Det är den årstiden nu och det blir bara mörkare men det gäller att utnyttja alla små stunder man kan få och just det gjorde du. Puffbilden är strålande och den sista med lite frost också.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:26
Tack snälla! Där kom det igen "puffbild" Okunnig som jag är har jag ingen aning om vad som menas med puffbild :-/ Menar ni den som är i omslaget på bloggen? / Nina
Lena Holm 2022-10-31 20:01
Bilden som du väljer att ha som första bild i bloggen kallas puffbild. Du kan välja vilken du vill ha genom att gå till dina "uppladdade bilder", klicka på "underhåll filer" och bocka för vilken du vill ha som puffbild. Glöm inte att klicka på "spara" och sedan OK. Annars fungerar det inte.
Hälsningar Lena
Ja, det är svårt att hinna med något nu efter jobbet. Det är mörkt när man börjar och mörkt när man slutar men av erfarenhet så vet man att ljuset snart återkommer. Man får ta tillvara på helgerna, men som sagt ibland är det annat bokat då. -Fantastiskt fina bilder du visar här tycker jag.
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:28
Tack så mycket Morgan! Ja tiden för foto minskar så då får man försöka ta till vara på den så gott det går. Man kan ju leka lite med arkivbilder också, alltid hittar man något man kan redigera om. / Mvh Nina
Fint blir det när du fotar! Vackert och lite sagoaktigt! Hälsningar/ Björn
Vackert å bra du sprang ut en stund.
Fint
Mvh n
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:30
Ja en liten stund blev det. Man vill ju inte vara otrevlig när man har väninnan hos sig även om jag vet hon klarar sig utmärkt själv. Men tanken är ju att vi båda ska få sällskap och vi har haft en jättetrevlig helg även utan foto. Mvh Nina
Väldigt vackert! Blomman med vattendroppen ett riktigt konstverk som jag fastnar extra för.
Ja mysigt men ljus är att föredra tycker jag också.

MvH
Johnny
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:31
Vad kul att få höra Johnny och tack så mycket! / Mvh Nina
Ett, två och fem är imponerande, särskilt tvåan.
Svar från Erkenius 2022-10-31 18:34
Tack Stefan! Ja den gilla jag med nr 2.. antar att det är det som kallas Puffbild, har aldrig hört den benämningen förut, haha.. Hann inte så mycket på springa ut bara en snabbis. Ljuset låg så fint den kvällen/eftermiddagen. / Mvh Nina
Vibybo 2022-10-31 19:35
Är lika okunnig som du om begreppet puffbild. Slog upp det på Google, blev inte klokare. Men å andra sidan har det ingen betydelse heller, om jag vet detta eller ej.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver