Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Sista höstlöven lyser som guld..

Sista helgen med Lillfrö, Marco och Selma i stugan. En fin helg med turer ut för att fota lite, och lufta Selman (hunden) Mitt mål var att fota macro med 70-300. Har sett massor av fantastiska foton fotat med just  det objektivet. Jag var så taggad och inspirerad. Men vafasiken inte fick jag till något trots att jag älskar att fota macro, inte ett endaste blev bra! Får träna mer helt enkelt. Men en fin helg i lite sorg över att dotter flyttar så långt bort. Vi tog åter en tur till Dammen vi hittat i Larsbo för att visa Marco denna vackra plats.
Ljuset är alltid bra just där mot kvällen och igår så lyste solen upp löven som guld. Helt magiskt! Ett bra minne att få med sig till Portugal.

Inlagt 2022-10-16 08:04 | Läst 861 ggr. | Permalink
Vilken grann höstbild du fått här, med vacker spegelbild :)
Fotograferade lite fjärilar i somras med 200-600mm, blev nästan som macro :)
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:27
Tack Joakim! Jag är inte direkt ute efter skarpa bilder med 70-300 utan mer känsla och den lyckades jag inte med med 70-300 som jag gör med mitt macro. men får träna mer :-) Mvh Nina
Så vackert, fina färger och spegling. Nu vet jag inte vad problemet var när du kör ditt 70-300 för makro? Är det fortfarande det äldre Tamron som inte var kompatibelt med Z med adapter? Men det kanske inte var kopplat till fokuseringen med det med makro? Kommer ju ett Tamron 70-300 med Z fattning.
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:28
Tack Peter! Nej inget problem, mer att jag inte får till känslan på samma sätt som med mitt macro. Men det är ovant så får träna mer med just sådana bilder med ett 70-300. / Mvh Nina
Strålande fin bild från Larsbo, även om det inte är en makro :-), hälsningar/ Björn
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:29
Tack Björn! Det är så fint där och oftast väldigt bra ljus. Mvh Nina
Wow! verkligen höstguld i den bilden, underbar.
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:30
Tack Stefan! Ja en magisk liten damm och ljuset ligger fint just där mot eftermiddag/kväll. Mvh Nina
Mycket snygg höstbild. Ett gyllene motiv helt enkelt. Bra och påpassligt att använda detta fina kvällsljuset på detta viset.

Hälsningar Jörgen
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:31
Tack snälla! Ja löven lyste upp som guld, och ljuset var perfekt på denna fina lilla plats. Mvh Nina
Strålande vacker höstbild med de rätta färgerna. Jag har fotat en del smått liv med mina teleobjektiv och det brukar bli rätt bra. Jag tycker dock att man aldrig får den där gnistrande skärpan som man ibland vill ha på ögonen. Men ibland krävs inte det för att bilden som helhet ska bli som man eftersträvar. Jag lyckas bäst med Canon mitt 70-200 f/2.8 IS med det är också ett av de bästa objektiven jag har.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-10-17 08:41
Tack Lena! Ja det är en sådan liten fin plats med ofta perfekt ljus. Jag har sett så många fina foton med just 70-300 och är inte ute efter skärpan utan samma effekt som jag får med mitt macro, den känslan. Bara att träna på mera :-) Mvh Nina
Verkligen som guld. Vad vackert med speglingen.
Mycket fin bild!

MvH
Johnny
Ja, vilken fin bild. Helt magiskt, Huset som speglar sig nästan lika tydligt i dammen. Liksom broräckena. En fin avgränsning med strandkanten. Det gröna där.
Oftast ändrar sig ljuset så snabbt att man inte har så mycket tid att ta bilden,
En fin canvastavla. ;)
Grattis!
// Kjell



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver