Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

En tur till Ängsö

Jag är dålig på att ta tillvara vardagarna, efter jobbet är jag trött och åker oftast direkt hem. Livet går ju fort och bör tas tillvara, måste bli bättre på det.
Helgerna drar jag till stugan och där är jag bra på att aktivera mig på ett helt annat sätt.
Innan stugan så var jag ute jämt på helgerna i Västerås närområden, det ju finns otroligt många fina platser runt Mälarstaden.

Igår tog jag Mia (min arbetskamrat) med mig och vi åkte till underbara naturreservatet Ängsö. Såg det nästan med lite nya ögon nu när jag inte besökt platsen på några år.
Det är verkligen magiskt vackert och väl värt varje besök. Synd nog orkade vi inte riktigt vänta tills det fina ljuset kom, men en underbar kväll hade vi tills hungern satte in.


En av alla alléer på Ängsö. Just nu riktigt gröna och frodiga.


Tog även några foton i ICM. Vackra portaler av träd.


Det finns flera vandringsleder på Ängsö men även lite små vägar 0ch gångar vid slottet som går ner mot Mälaren.  Rofylld plats att strosa omkring i.


Här är skogsvägen vid parkeringen ut mot en av lederna man kan vandra. Slott, Mälaren och en massa härlig vacker natur med både hästar, får och fåglar.
Så när man väl tar sig ut så är det värt varenda minut. En riktigt bra kväll!

Inlagt 2022-07-06 19:08 | Läst 1053 ggr. | Permalink
Ängsö är fint, och det ser man ju i dina bilder.
Första gången jag var där valde jag en led att gå. Den var markerad med rött tror jag, och 8km lång. Vädret var perfekt och jag njöt. Men någonstans måste den har korsat en orange led och jag såg inte färgskillnaden, det blev en väldigt lång promenad...
Men jag återvänder dit ändå :)

Ha det gott! /Thomas
Svar från Erkenius 2022-07-10 07:22
Tack Thomas! Ängsö är guld med både slottsmiljö och natur. Lederna är kluriga och det är lätt att gå fel. Nära ligger också Frösåker med leder och Vikingaby samt även nära till Gäddeholm.
Finns många vackra ställen i Västerås närhet./ Mvh Nina
Det var det värt, en vacker plats. Bild två ser ut som en varm sommar dag efter några starköl, men jag vet inte, har ingen erfarenhet av denna blandning.
Svar från Erkenius 2022-07-10 07:24
Tack! Ängsö kan man besöka många gånger, finns mycket att se. Ja ICM kan uppfattas som att man inte är nykter när man fotar, haha.. men jag gillar tekniken. Kul att leka med kameran. / Mvh Nina
Sista bilden med björkstammarna och ljuset där i slutet gillas extra mycket. Det gäller att fånga alla tillfällen och njuta av dem. Kul att åka ut med en kompis och få en fin eftermiddag/kväll.
Hälsningar Lena
Svar från Erkenius 2022-07-10 07:26
Tack Lena! När man väl tar sig ut är det ju så kul. Man slarvar bort livet lite när man ger feter för tröttheten och bara åker hem./ Mvh Nina



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver