Mr Nikon och jag

Att se naturen genom kameran.

Macrofoto i Fagersta

Idag hade jag bokat Knuthöjdsmossen och sett fram emot den resan i över en månad. Så blev det inte.
Blev ju sjuk och har jävulsk hosta fortfarande.
Funkar inte så bra att vara där andra smyger omkring för att fota fågellivet, att då komma hostandes in på mossen är nog inte så populärt.
Det blir till att boka om någon gång under semestern. Det som är bra är väl att jag fortfarande har det att se fram emot.

Det blev en tur till Fagersta hembygdsgård för lite macrofoto som jag älskar. En mysig kväll blev det, men var lite för tidigt ute då det inte var så mycket ännu som var i blom.
Någon såg jag som fiskade nere vid vattnet, men i stort sett vandrade jag omkring helt ensam i en lagom varm sommarkväll.

Har för mig att jag var för tidigt ute även förra året men några blommor fanns att fota.

Det är klurigt när blommorna är för långt in i rabatterna. Man får försiktigt försöka lirka sig in utan att förstöra något.

Även hit får jag återkomma när lite mer blommor slagit ut. En rofylld och vacker plats är det.

Igår var jag på intervju i Ludvika. Den kändes bra och jag ligger nu typ på lagerhyllan för ev inkommande nya jobb. Önskar jag kunde ta med det jobb jag har idag hit till Blomsteränget, men så funkar det inte riktigt. Få se om jag når målet att kunna flytta hit, jag hoppas så. Imorgon bär det iväg mot Västerås igen och jobbar på torsdag.
Det blir en riktig mjukstart, med bara en dags arbete sen åter hit till Blomsteränget.

Inlagt 2022-06-21 10:29 | Läst 1297 ggr. | Permalink
Vackra bilder på blommorna fick du och hoppas du kommer till mossen senare i sommar!
Svar från Erkenius 2022-06-22 07:30
Tack Dan! Jag har ju Knuthöjdsmossen att se fram emot framöver. Ska även åka tillbaka till Fagersta när lite mer är i blom. / Mvh Nina
Snygg särskilt liljan. Sådant vackert staket, jag vet att min far funderade på ett sådant vid sommarstugan i Kungsbacka, istället planterade han berberis. En häck som jag hatade ända tills jag beslutade att få den borttagen ända ner till roten, det var rätt åt den så många gånger man har stuckit sig på den. Knuthöjdsmosse har jag längtat till och har hoppats kunna göra ett besök när man är uppe hos dottern i Uppsala. Tror du inte det är bättre på hösten, jag tänker mig mossen i soluppgången med dimma över mossen, nu är det väl ljust nästan natten om. Har du varit där tidigare? Den ligger väl inte mer än två stenkast från din stuga. Hoppas att det ordnar sig med jobbet så att du får njuta mer av tiden där uppe
Svar från Erkenius 2022-06-22 07:40
Tack så mycket Peter! Jag har varit i Knuthöjdsmossen 3ggr sist i slutet av april, det var lite för tidigt men fint ändå. För några år sedan var jag där i maj och i augusti, båda dessa gånger var fantastiska och med gryningsdimma. Kanske jag hinner med 2 besök till i år.
Det ligger ett vandrarhem väldigt nära som är perfekt och inte så dyrt. Har hört att många sover i bilen också men jag håller mig nog till en säng på natten.
Knuthöjdsmossen är en otroligt vacker plats och så roligt att fota där.
Hornborgasjön och Tysslinge är också platser jag gärna återkommer till.
/ Mvh Nina
Lycka till med jobbet och att hostan försvinner. Fina blommor, både iris och krollilja.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver